Een vat speciaal gemaakt en ontworpen voor wijn. 
Niet langer een vat gebruiken dat eigenlijk voor bier ontwikkeld werd maar een vat dat echt voor wijn gemaakt is dat geen overbodig geweld doet aan het milieu en ook goed is voor de gebruiker en de consument. 
Doordat de wijn luchtdicht verpakt zit onder stikstof is de wijn minimaal 18 maanden houdbaar. Na opening blijft de wijn bovendien 6 weken zijn kwaliteit en smaak behouden.
De inhoud van 15 liter is afgestemd op het gebruik zodat het vat onder verschillende omstandigheden effectief en Arbo-verantwoord ingezet kan worden. 
Bij hogere volumes kunnen vaten aan elkaar gekoppeld worden en ontstaat er in wezen een groter vat.

Flex Keg is de ideale oplossing voor gelegenheden met een hoge tot middelhoge wijnomzet. Wijn serveren onder ideale omstandigheden: ieder glas is van constante kwaliteit als uit een net geopende fles en met de juiste temperatuur.
Geen grote 
ijskasten nodig met een logistieke koelplanning en geen glasafval.
Geen ruimtebeslag van lege vaten of lege flessen en geen restjes en minder verlies.
Altijd tevreden klanten, minder personeelsbeslag door efficiënt werken. Ideaal voor feesten en grote gezelschappen, goed in te zetten in een eetcafé, het gebruik van een wijnkaraf is mogelijk voor gasten die een grotere en gunstigere hoeveelheid willen bestellen.

Naast wijn is de Flex Keg ook zeer geschikt voor cocktails. Met name op evenementen waar geen sterke drank mag worden geschonken biedt een pre-mix cocktail door een alcohol percentage van onder de 14,9% een uitkomst.

Daarnaast ook praktisch bij cafés en strandtenten. Via de Flex Keg kunnen cocktails met een gun of met een tap uitgeserveerd worden. Hiermee schenk je snel een cocktail van constante kwaliteit en reduceer je de wachttijden op de cruciale momenten.
Tevens bestaat de mogelijkheid om een zogenaamde halve cocktail in het vat te doen die ter plaatse compleet gemaakt kan worden.
Hier valt bijvoorbeeld te denken aan Rum van 14,9%.